Unika Portfolio

Lad dig inspirere af tidligere projekter
 

Heart of the Crocodile

Med inspiration fra filmen Romancing the Stone/Nu går den vilde Skattejagt fra 1984 og med afsæt i skattejagten på den grønne juvel, flugten gennem junglen og de store krokodiller (spoiler alert) der ender med at sluge juvelen, er ringskinnen udskåret i grøn agat i form af blade og en krokodille der snor sig. Gemt i bladene er sat facetterede grønne glasjuveler og øverst ligger en hjertemedaljon som når den åbnes afslører en håndslebet glascabochon. Denne leder lyset ned i ringskinnen og får yderligere fattede grønne glascabochoner i krokodillens ryg til at lyse. Lyset afslører også et skattekort skjult i grønt og så småt at det kræver en lup for at se det. Ringskinnen er ligeledes indvendigt graveret med et skattekort.

Ringen var en del af udstillingen Jewellery*Film*Moments som var sat op i samarbejde med Nordisk Film Biografer og forløb henover marts (Falkoner Bio), april (Nordisk Film Biografer Odense) og maj (Fotorama Viborg) 2024.

Motherboard

Dette sæt vielsesringe bragte på nørd ad bedste skuffe. Lige den slags vi elsker! Parret havde nogle gamle printplader fra et computerprojekt, der havde en helt særlig betydning for dem begge, og de ønskede brændende at implementere printpladen i deres vielsesringe. Så begge ringe blev udfærdiget i titanium. I Hans blev printpladen støbt i resin hele vejen rundt og i Hendes blev der støbt en lille del, samt fattet en blå safir, der matchede den smukke blå farve fra pladen.

I Vårs navn

Inspireret af de gamle vikingesmykker og med asatroen som baggrund fik vi æren af at designe og udfærdige et sæt vielsesringe i 14 karat guld og med cabochonslebet rav som center"sten" i begge ringe. 

Woodlog unika nr.2

Dette vedhæng blev lavet som en venlig tanke om, at nyt kan spire og gro fra gammelt. Smykket er lavet med udgangspunkt i vores kollektionssmykke "WoodLog" og udfærdiget i delvist oxyderet sterlingsølv.

Kameleon

Kunden havde fået løse turmaliner i alle farver i en gave og fik designet denne lille kamuflageekspert, hvori turmalinerne blev indfattet. Ringen er udfærdiget i sterling sølv og fattet med turmaliner i forskellige størrelser og farver, samt en 0,005 carat brillantslebet klar diamant i hvert øje.

Ugle på rigdomssten

Kunden havde fået en pyritklynge i gave og ønskede at få den lavet til et vedhæng, men uden at ændre på pyritklyngen. Værkstedet designede en eventyrskov af grene, blomster og blade, hvor en lille ugle kunne gemme sig og finde ro. Det hele blev udfærdiget i delvist oxyderet sterlingsølv og monteret i kundens egen kæde. 

Daisy in pink

Denne ring blev også lavet som gave til en, der samler på Disney's Andersine. Vores guldsmed har håndgraveret Andersine i intaglio style i en stor Rhodocrosit og fattet den i en massiv sterling sølvring med Andersines ikoniske sløjfe på siden.

Drømmefanger

Kunden ønskede sig en lille drømmefanger med en diamant i midten og to fjer, men med plads til imellem fjerene at hænge forbogstavet på sin mand. Drømmefangeren er lavet i 14 karat guld og fattet med en 0,20 carat diamant.

Vielsesringe i gult og hvidt

Med inspiration i Hendes forlovelsesring udfærdigede guldsmeden her et sæt vielsesringe i et nordisk råt udtryk, hvor halvdelen er i 14 karat gulguld og den anden halvdel i 14 k hvidguld. Bruden ønskede også et sæt ørestikker til den store dag, der selvfølgelig skulle matche vielsesringene i halvt gult, halvt hvidt og med en cabochonsleben rubin i hver, så den også matchede hendes forlovelsesring...

Forlovelsesring i gult og hvidt

... og forlovelsesringen fik vi også den store ære af at lave. Ringen blev udfærdiget i 14 karat hvidguld med detaljer i gulguld og med diamanter og en rubin; en gave fra gommens mor til bruden.

Blev du inspireret? Så send os en besked og lad os finde ud af hvordan dit drømmesmykke skal se ud!