Find den rette størrelse

Alt du skal bruge:

 
Et stykke snor (minimum 70 cm)
En saks (til at klippe snoren med)
En lineal med millimeterinddeling
En tynd tusch
Et spejl

Mål din ringstørrelse

Vikkel snoren omkring den finger du ønsker at måle. Du skal ikke stramme snoren, men den skal sidde til fingeren. Prøv eventuelt at knytte hånden og kontroller at snoren ikke sidder og strammer. 

Sørg for at snoren ligger side om side og ikke krydser. Med tuschen markeres nu en streg på tværs af viklingerne, sådan at når du strækker snoren igen, har du to markeringer på snoren.

Stræk snoren ud og mål længden imellem markeringerne. Markeringerne måles ikke med. Længdemålet aflæses i millimeter og er faktisk din ringstørrelse. Således vil en måling på 56 mm (5,6cm) være en ringstørrelse 56. Se vores ringe på siden her.

Finde den rette kædelængde

Læg snoren om nakken (træk den ikke stramt) og sammel den på brystkassen på det sted, hvor du ønsker, dit vedhæng skal hænge. Med tuschen markeres på tværs af snoren. Du skal forestille dig, at markeringen er toppen af dit vedhæng. 

Mål nu længden mellem de to punkter. Markeringen måles ikke med. Du kan, som på billedet, lægge snoren dobbelt mens du måler. Husk da blot at gange målingen med to for at få den korrekte længde. Sammenlign din måling med vores kædelængder nederst på siden her, eller skriv til os, hvis du ønsker at bestille en speciallængde.

Mål din armstørrelse

Vikkel snoren omkring din arm. Sørg for at vikle den, så den strammer (eller ikke strammer) ligesom du ønsker armbåndet skal sidde.

Sørg for at snorene ikke krydser, men ligger ved siden af  hinanden. Tegn en markering med tuschen i lige linje på tværs af snorene.

Mål længden imellem markeringerne. Markeringerne måles ikke med. Målet skal angives  i cm, men gerne med halve, hvis det er nødvendigt, eks. 18,5 cm. Se vores udvalg af armbånd på siden her.