NYHED!

Vi udstiller fra 1. marts 2024

Udstillingen hedder

JEWELLERY * FILM * MOMENTS

og er lavet i samarbejde med

Nordisk Film Biografer.

Udstillingen løber fra d. 1. marts 2024 og til d. 30. maj 2024 i henholdsvis København, Viborg og Odense. Læs mere nedenfor.

JEWELLERY  FILM  MOMENTS


Nordisk Film Biografer

 

Sex, spænding, glamour og smykker – ufravigeligt vigtige elementer i filmens verden.

I filmen ”Titanic” kaster hovedpersonen den blå hjerteslebne diamanthalskæde ned i dybet til det forliste, sunkne skib. I ”Romancing the Stone”/”Nu går den vilde skattejagt” er skatten i virkeligheden en stor smaragd. I ”Pretty Woman” smækker Richard Geres karakter smykkeæsken sammen om Julia Roberts fingre, så hun bryder ud i filmhistoriens største – og mest spontane – grin.

Biografgæster i Nordisk Films Biografer på Frederiksberg, i Viborg og Odense kan i foråret opleve en stor udstilling i forhallen. Her har 40 guldsmede, sølvsmede og smykkedesignere hver især fremstillet et smykke til deres foretrukne film eller streaming-serie. Resultatet bliver farvestrålende, kreativt og humoristisk, og det vil kunne opleves fra den 1. marts 2024 til den 30. maj 2024.

Så hvorfor er smykker interessante i en filmisk sammenhæng?

Kurator på udstillingen Nina Hald siger:

”Smykkerne indgår jo på mange måder i film og streaming-serier. Det kan for eksempel være ved klassisk produktplacering – det kan være som centrum for filmens handling, som når der skal begås et juvelkup – og så er filmstjernerne jo selv iført smykker for millioner af kroner, når de betræder den røde løber til Oscar-uddelingen eller til Cannes filmfestivalen”.

Udstillingen udforsker med andre ord Hollywoods kærlighedsaffære med smykkebranchen, som har præget popkulturel, ikoniske underholdning gennem mere end 75 år.

Biografchef Bolette Hvalsøe Boe Hansen, Falkoner Bio, udtaler: ”Vi glæder os rigtig meget til at give vores gæster en ekstra oplevelse af de helt store inden de skal ind og se en god film. Man er naturligvis også meget velkommen til blot at komme forbi Falkoner Bio og se den flotte udstilling”.

Smykkerne vil kunne ses i forhallen i Falkoner Bio på Frederiksberg fra 1. marts til 29. marts 2024 – i Viborg Fotorama fra den 1. april til 28. april 2024 samt i Nordisk Film Biografer Odense fra den 1. maj til den 30. maj 2024. Der er gratis éntre til udstillingen i alle tre biografer og biografernes åbningstider er 30 minutter før første forestilling alle ugens dage.

Vores filminspiration:
Romancing the stone / nu går den vilde skattejagt

I denne romantiske og humoristiske eventyrfilm fra 1984 drager romanforfatterinden Joan Wilder (Kathleen Turner) ud i den Colombianske jungle for at redde sin kidnappede søster. Her kommer hun på afveje og møder således den amerikanske skattejæger Jack T. Colton (Michael Douglas). De ender med sammen at søge efter og finde en stor grøn juvel, mens de jagtes af antikvitetssmuglere og militærpoliti.

Vores bidrag:
"Heart of the crocodile"

Med inspiration i skattejagten på den grønne juvel, flugten gennem junglen og de store krokodiller (spoiler alert) der ender med at sluge juvelen, er ringskinnen udskåret i grøn agat i form af blade og en krokodille der snor sig. Gemt i bladene er sat facetterede grønne glasjuveler og øverst ligger en hjertemedaljon som når den åbnes afslører en håndslebet glascabochon. Denne leder lyset ned i ringskinnen og får yderligere fattede grønne glascabochoner i krokodillens ryg til at lyse. Lyset afslører også et skattekort skjult i grønt og så småt at det kræver en lup for at se det. Ringskinnen er ligeledes indvendigt graveret med et skattekort.